jueves, 14 de febrero de 2008

ELS MESTRES ESTEM DE VAGA


Estem de vaga:


Avui dia 14 de febrer fem vaga el professorat convocats unitàriament per tots els sindicats representatius de l’ensenyament públic.
El motiu de la vaga és exigir la retirada de les bases de la futura Llei d’Educació de Catalunya, que va presentar el conseller, Sr. Ernerst Maragall.
En aquestes bases no s’hi proposa cap de les millores que necessiten els centres públics (augment de pressupostos, disminució d’alumnes per aula, més professorat per atendre l’alumnat amb més dificultats, etc.), sinó que el que pretenen és una progressiva privatització de l’educació pública, tal com ja s’està fent amb la sanitat, les llars d’infants i altres serveis públics.
Les bases de la Llei obren la possibilitat que els centres públics puguin ser gestionats per empreses privades, proposen augmentar l’oferta dels centres privats concertats i aposten per aplicar un model de gestió jeràrquica i autoritària als centres públics, que entra en contradicció amb el model democràtic i participatiu que es dona actualment. A més, proposen també un tipus d’autonomia que acabarà per estructurar el sistema públic en centres de diferents categories que competiran entre si. A més, aquesta llei, desregularitza les condicions de treball i busca acabar amb l’estabilitat laboral dels mestres. És una vaga que no pretén aconseguir cap mena de privilegi per als treballadors i treballadores de l’ensenyament, sinó que només vol aturar la privatització d’un servei públic tan important com l’educació, alhora que intenta aturar la precarització en les condicions de treball que acompanya tota privatització.
Per acabar d'arrodonir la gran jugada del Departament, a última hora, ahir mateix, va arribar a les escoles l'obligatorietat d'uns serveis mínims que afecten a un 15% de les plantilles de mestres de les escoles aproximadament i que torna a caure en l'abús que suposa aquest tipus de serveis mínims en segon quines activitats. La vaga és un dret reconegut, és una eina que tenim els treballadors per defensar les nostres condicions laborals i en aquest cas, més que això, la defensa d'un sistema públic de qualitat que garanteixi la igualtat d'oportunitats, bàsica en una societat justa i democràtica.
Per tots aquests motius i desconfiant totalment dels sindicats majoritaris, que mai han estat al costat de veritat dels mestres, m'hi sumo a aquesta mobilització al costat de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía que també la recolza.


1 comentario:

Ruben dijo...

totalment d'acord amb tu...

he publicat el teu escrit al meu blog... (he posat el nom de l'autor i la pagina del teu blog) espero que no et molesti.

Si vols que ho tregui envia'm un mail i aixi ho fare.

gracies